Szolgáltatások

Esküvői smink

SMINK A NAGY NAPRA

Az esküvő, minden nő életének legkülönlegesebb napja. Azon a napon mindenki szeretne tökéletesen kinézni, lenyűgözni párját és természetesen a vendégsereget.

Nappali smink

Hónapokig tartó szervezés, készülődés előzi meg a nagy napot, aminek az eredménye a gyönyörű frizura, a káprázatos ruha, a meseszép virágcsokor... és a tökéletes megjelenés megkoronázásaként nem maradhat el a tökéletes smink sem...

Hogy szerintem milyen is a tökéletes menyasszonyi smink? A smink megalkotásánál figyelembe veszem a szemszínt, szemformát, a hajszínt, bőrszínt, ezek után igazítom a ruhához és a csokorhoz illetve esküvő stílusához. Ugyanakkor mutatnia kell a fotókon és nem utolsó sorban nagyon fontos a tartósság is, hiszen hosszú órákon át kell bírnia a meghatottság könnyeit, a gratuláló puszikat, a meleget, és az éjszakába nyúló bulizást is.

Sokszor felmerül a kérdés munkám során, hogy, hogyan születik egy menyasszonyi smink? Mit takar a próbasmink, mennyi idővel a nagy nap előtt kell megcsinálni? Az esküvő napján én megyek, vagy a menyasszonynak kell hozzám jönnie? Mennyi idővel a szertartás előtt érdemes megcsinálni a sminket stb stb stb. A kérdések sora végtelen, de a leggyakoribb kérdésekre megpróbálok itt válaszolni és bemutatni,hogy nálam, hogyan szokott végbemenni ez az egész folyamat.

Az első és legfontosabb dolog, hogy próbasmink készítése nélkül nem (vagy csak nagyon kivételes esetben) vállalom menyasszonyi smink készítését. Hogy miért? Egyszerűen azért mert az esküvő általában a nők életének egyik, ha nem a legfontosabb napja. Ezen a napon még az is szeretne ragyogóan kinézni, akit egyébként a hétköznapokban nem foglalkoztat a sminkelés. Mindig megtisztelő feladat számomra és nagy felelősség is egyben, amikor valaki felkér, hogy a sminkjének elkészítésével hozzájáruljak élete nagy napjához. Ezért ez a feladat különleges odafigyelést, felkészülést igényel. Tökéletesnek kell lennie. Ennek megvalósítását segíti a próbasmink. Szerintem a legideálisabb, ha a próbasminket a nagy nap előtt kettő- négy héttel készítjük el. Már a próbasmink készítése előtt felhívom a menyasszonyok figyelmét néhány alapvető dologra, ami a bőrük állapotát, ezáltal a smink végső kinézetét is befolyásolják. Nagyon fontos (a hétköznapokban is, de ilyen fontos esemény előtt különösen), hogy fokozottan figyeljenek a bőrük hidratálására. Igyanak sok vizet (napi 1,5-2 liter minimum), heti egy-két alkalommal radírozzák le bőrüket, használjanak tápláló hidratáló krémet és a lehetőségeikhez mérten aludjanak minél többet (mindannyian hallottunk már a szépítő alvásról, igaz?) Kozmetikushoz, szoláriumba és bármi olyan kezelésre, amely drasztikusan befolyásolhatja bőrük állapotát, az esküvő előtti egy-másfél hétben már semmiképp ne menjenek. A szolárium vagy a napozás veszélyeire is oda kell figyelniük, hiszen egy leégett, hámló bőrt egyszerűen lehetetlen szépen sminkelni. Mindezen „figyelmeztetések” mellett még a próbasmink előtt megkérdezem minden menyasszonytól, hogy milyen színű lesz a csokra illetve a menyecske ruhája (ma már nincs kőbe vésve az, hogy pirosnak kell lennie, gyakran elfordul, hogy lilás, pinkes vagy esetleg narancsos árnyalatú ruhát választanak a menyasszonyok). Ezek olyan tényezők, amelyek befolyásolják a smink színvilágát. Mindenkit megkérek, hogy e-mailben küldjön magáról egy lehetőleg friss fotót, amelyen jól látszik az arca és mindig megkérdezem, hogy a hajszíne fog- e változni. Ezek az információk mind megkönnyítik és segítik a felkészülést számomra. Ha esetleg van elképzelése a menyasszonynak, arról, hogy milyen sminket szeretne, esetleg keresett az interneten fotókat, akkor megkérem, hogy azokat is küldje el, hogy megismerhessem az elképzeléseit, ízlését, de ha semmi ötlet nincs az sem baj, hiszen ezért vagyok én, de fontosnak tartom, hogy közösen gondolkodjunk.

A próbasmink elkészítésekor fejben 2-3 különböző sminkkel készülök. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a próba alkalmával is teljes sminket kap a menyasszony. Előfordul, hogy a menyasszony rögtön beleszeret az első verzióba, ilyenkor nincs is több dolgunk, mint örülni. Magamnak készítek egy jegyzetet, hogy mely termékeket használtam, készítünk egy emlékeztető fotót és legközelebb már csak az esküvő napján találkozunk. Ha nem teljes a „szerelem” vagy egyszerűen csak kíváncsi a menyasszony akkor elkészítem neki a másik két verziót is. Ez történhet ugyanakkor, de találkozhatunk egy másik időpontban is. Mindegyik smink elkészítésekor készítünk egy (emlékeztető) fotót is, így a végén össze is lehet hasonlítani a végeredményeket és elkerülhető az a szituáció, hogy az ember már nem is emlékszik igazán a korábban készült sminkekre. Ha pedig megvan, hogy milyen lesz a smink, már csak annyi van hátra, hogy az esküvő napjának részleteit/menetrendjét megbeszéljük és találkozunk a nagy napon!

Ha esküvőről esik szó általában mindenki a menyasszonyra koncentrál, azonban nem szabad megfeledkeznünk a vőlegényről és az ő megjelenéséről sem. Sokan még mindig meglepődnek, ha egy férfi sminkeléséről esik szó, pedig gondoljunk csak bele a nagy felbontású, profi fotókon, a tökéletesen kisminkelt menyasszony mellett,nem mutat túl jól egy sápadt, fénylő arcú vőlegény. Egy férfi esetében azonban csak egy könnyű, matt alapozásról beszélünk, ami szépen egységesíti az arc színét.

Esküvői smink esetén minden esetben házhoz megyek a nagy napon.

Ajánlatkéréshez vedd fel velem a kapcsolatot!
(Csak egy kicsit kell lejjebb görgetned :) vagy IDE kattintanod! )

Kapcsolat

Lépj velem kapcsolatba!

Amennyiben tetszenek a munkáim és Te is szeretnél egy szép sminket, esetleg kérdésed merült fel szolgáltatásaimmal kapcsolatban, vedd fel velem a kapcsolatot!